Der er mere og mere fokus på miljø indenfor alle brancher og specielt tøjbranchen er et sted, hvor man prøver at skabe mindre spild og CO2. Det handler om at spilde så få ressourcer som muligt, mindske CO2 udslip og bare generelt udnytte de ting som vi har bedre. Et af de mærker som prøver at gøre det bedre og som fokuserer mere på bæredygtighed, er mærket CoFur.

Danskerne køber og køber

Ifølge forbrugerrådet tænk er danskerne nogle af dem, som køber allermest tøj. Undersøgelser viser, at danskernes forbrug er 35% højere end resten af verdenen. Det betyder selvfølgelig, at der er en masse tøjspild. Tøj der bliver købt, men ikke brugt.Udover det, betyder det også en stigende produktion som oftest er forbundet med en masse CO2 udslip og oven i det, er vores tøj oftest lavet og produceret med en masse giftige kemikalier, tekstilfarvning og andre faktorer som har en negativ konsekvens for miljøet.

Derfor er tøjproduktionen skadelig

Grunden til at producering af tøj er så skadeligt for miljøet, er til dels på grund af den måde, som det bliver lavet på. Bomuld som er et af de materialer, der oftest bliver brugt, bliver dyrket sammen med brugen af kemikalier. Det samme gør sig gældende for materialer, som polyester, akryl, nylon og lycra. Her er det lavet sammen med ting såsom kul, råolie og naturgas og i den process er det lavet via en kemisk process.

Derfor skal du vælg CoFur

Cofur er et tøjmærke, som tænker miljøvenligt og ud af boksen i forhold til produktionen af deres tøj. Det gør de hele processen igennem. Fra starten af deres processer til slut er der lagt fokus bæredygtighed og på at skåne miljøet mest muligt. Det betyder, at producenter er valgt med omhyggelighed og intet er overladt til tilfældighederne. Der er derfor også tænkt over materialet, der bruges og metoderne til produktion der anvendes.

Du kan gøre en forskel

Der er mange måder at skåne miljøet på og gøre en forskel. Sommetider handler det ikke om de helt store forandringer i hverdagen, men blot nogle få ændringer, der er blevet tænkt ekstra over. En af de ting som netop kan være med til at gøre en forskel, er ved at tage miljøbevidste valg indenfor tøjbranchen. Det kræver blot, at du fremover tænker mere over, hvilke mærker du køber og i samme sammenhæng sørger for rent faktisk at bruge det, når det så er købt.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her