Der er et hav af forskellige former for træ. Det kan fx trykimprægneret træ. Når man skal igang med at et projekt som fx en ny terrasse, kan det derfor være svært at vælge materialer. Det skyldes også, at der både er fordele og ulemper ved de mange forskellige former for træ. Hvilket træ man skal vælge afhænger selvfølgelig meget, hvad man skal bygge. Læs med her og lær meget mere om dette

Dette skal du vide om trykimprægneret træ

Der findes som sagt rigtig mange forskellige typer af træ, som selvfølgelig også bruges til vidt forskellige ting. En af de mest populært former for byggetræ er trykimprægneret træ. Det bruges særligt til forskellige projekter i haven som fx en ny terrasse. Og det er ikke bare et tilfælde. Det skyldes nemlig, at det er noget specielt træ, der er blevet behandlet på en særlig måde. Træet er lavet af fyrretræ, der har været igennem en særlig bearbejdningsproces. Den proces gør træet mere modstandsdygtigt overfor nogle forskellige som fx svamp, insektangreb, råd og meget mere. Det er også grunden til, at det bruges til mange projekter i haven. Ting i haven skal jo gerne kunne tåle en masse ting som fx dårligt vejr og insekter. 

Før man begyndte at bruge trykimprægneret træ, er der dog nogle ting, som man lige skal være opmærksom på. Det første er, at miljøstyrelsen anbefaler, at man bruger noget, der hedder NTR-trykimprægneret træ. Det er nemlig en type, der er med til at forlænge træets levetid og samtidig er til mindst fare for mennesker og miljøet omkring det. Man skal også være opmærksom på, at man både kan købe træ, der er behandlet i Danmark og i andre lande. Her bør man vælge det træ, der er lavet og bearbejdet i Danmark. I Danmark har vi nemlig skrappere krav til selve fremstillingen af træet, end man har i en række andre lande. Trykimprægneret træ fra Danmark indeholder nemlig kun stoffer, der er blevet henholdsvis godkendt og vurderet af miljøstyrelsen.

 cykel

Danskerne er vilde med gør det selv projekter

Vi er rigtig glade for gør det selv projekter i Danmark. Det kan fx være, at man vil igang med at lave en ny terrasse i haven. Hvis man skal det, kan man med fordel købe trykimprægneret træ, da det jo som sagt er godt til haven. Så er man nemlig sikker på, at det kan holde til det dårlige vejr og insekterne. 

3 grunde til at bruge trykimprægneret træ: 

  • Bearbejdet i Danmark
  • Kan holde til dårligt vejr
  • Høj kvalitet

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her