CNC bearbejdning bliver brugt i rigtig mange forskellige brancher. Det skyldes, at det kan bruges til at fremstille rigtig mange forskellige ting. Der er nemlig 3 forskellige former CNC bearbejdning: CNC drejning, CNC bukning og CNC fræsning, som alle kan bruges til at producere forskellige emner. Læs med her og lær meget mere om CNC bearbejdning.

Hvad er CNC bearbejdning?

CNC er en forkortelse for Computer Numerical Control. Der er, som nævnt i indledning, 3 forskellige former for CNC bearbejdning. Der er henholdsvis fræsning, drejning og bukning. Når man står og skal vælge, hvilken af de 3 former man skal bruge, skal man blot overveje, hvad det er, man skal producere. Der er rigtig mange, der anvender CNC drejning. Med CNC drejning kan man producere en lang række forskellige emner. Man kan fx producere emner formet som hjul, cylindere og og kugler. Grunden til at så mange anvender CNC bearbejdning er, at det er computerstyret. Derfor er det muligt at producere en rigtig stor mængde af de samme produkter og samtidig have en meget nøjagtig produktion. 

3 store fordele ved at anvende CNC drejning: 

  • Hurtig produktion
  • Høj præcision
  • Produktion i mange forskellige former

Hvilke former for CNC bearbejdning findes der?

Der findes altså 3 forskellige former for CNC bearbejdning. Men hvad er forskellen på dem? 

CNC drejning

Når man anvender CNC drejning, drejer man nogle plastelementer for at komme frem til de ønskede resultater. Det gør man så ved hjælp af moderne drejebænke, der indeholder nogle roterende værktøjer. Ved brug af denne bearbejdningsform kan man bearjede emner med en diamater op til 450 MM og med en drejelængde på op til 1500 mm. Her kan man fx producere hjul og cylindere. 

CNC fræsning

Derudover er der også CNC fræsning. Her benytter man igen en slags maskinpark til fræsning af de forskellige plastelementer. Fræsningen foregår på 3 og 5 aksede bearbejdningscentre. Man kan bearbejde emner med en længde på op til 3600 mm, bredde på 2000 mm og højde på 600 mm. Når man anvender fræsning, er det meget vigtigt, at man går igennem en kvalitetskontrol. Her skal man være meget opmærksom på, at de forskellige mål osv. er korrekte, inden man sender emnerne til kunden. Her kunne man fx producere tandhjul og maskindele. 

CNC bukning

Til sidst er der CNC bukning. Her er der mulighed for henholdsvis koldbukning og varmbukning. Man kan koldbukke emner i en pladetykkelse på omkring 5-6 mm. Ved varmbukning kan man derimod bukke emner i en pladetykkelse på op til 10 mm. 

Få professionel hjælp til CNC drejning her: 

https://ecm.dk/procesoversigt/cnc-drejning

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her