Økologi har taget danskerne med storm

0
586

Danskerne er vilde med økologi og det er bare en antagning. Nej, statistikker viser, at danskerne er den befolkning, der bruger flest penge på økologi (kilde: The World of Organic Agriculture”). 

Før i tiden havde Danmark den største økologiske markedsandel, men nu er vi også dem, der bruger flest penge på økologi pr. indbygger. Økologi er altså ved at blive en vane for mange danskere. Markedsandel for økologisalget i dansk detail var i 2020 på 13% og er altså den største globalt. Danmark var skarpt efterfulgt at Østrig og Schweiz som lå med en andel på  11,3% og 10,8%. 

Hvilke varer køberne danskerne økologiske?

Det har efterhånden i en del år været standard at kunne finde økologiske varer i det danske supermarkeder. Det spændt bredt fra mælkeprodukter til frugt og grønt og til kød. Men det er ikke det eneste, for som interessen for økologi stiger, kommer der flere og flere muligheder. En af de seneste steder, hvor man har set økologien sætte sit præg, er hos bland selv slik

For ja, hvorfor bør du ikke kunne nyde din fredagsslik uden E-numre, hvis du kan med så meget andet. Fredagsslik er en stor del af danskernes hverdag og er nok en af grundene til, at vores velkendte ord “hygge”, klarer sig så godt. For det er hygge, når familien er samlet fredag aften til et underholdningsprogram og foran os er der skåle af slik. 

Restauranterne gør kunsten efter 

Det er ikke kun i supermarkederne, at det er muligt at få fat i økologiske ting. Restauranter er lige så vel begyndt at gøre sig mærket i lignende. Det betyder, at når dine øjne scroller ned ad et menukort, så vil du blive gjort opmærksom på, hvis råvarerne der bliver brugt, er dyrket økologiske. Desuden vælger flere og flere restauranter at købe mere lokalt og økologisk og dermed også fremhæve det over for deres kunder, når de bestiller mad. 

Delte meninger om økologi

Men ligesom med så meget andet, der er nyt, så er der delte mening omkring det. Det gør sig derfor selvfølgelig også gældende for økologi. For der er delte meninger om og nogle går mere op i det end andre. Det er op til den enkelte forbruger selv at træffe de valg. For så længe der findes økologiske varer og varer, der ikke er økologiske – ja, så skal der tages stilling.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her