Du er på udkig efter enten en ny eller brugt minilæsser. Men hvad skal man kigge efter, når man er på udkig? Hvilke faktorer spiller en rolle og hvad bør man være opmærksom på? Hvad end du er ny eller erfaren, vil der her komme nogle ideer og forslag til, hvilke ting du kan kigge efter, når du skal finde en, der passer lige netop til hverv.

Hvad kan en minilæsser egentlig?

En minilæsser kan bruges både privat og i erhverv. Den hjælper til med alt fysisk hårdt arbejde, som man før i tiden gjorde med ren menneskekraft. Det er altså en maskine, der har hjulpet med at optimere arbejdskraften samt øge kapaciteten, hvad end det er til privat brug eller derhjemme. Udover at kunne hjælpe med fysisk hårdt arbejde og mindske det, så er den også god til ujævnt terræn. Hvor det for mennesker kan være svært at stå fast og samtidig arbejde effektivt, er en minilæsser altså lavet til at kunne stå nok så fast og samtidig få ordnet opgaverne. Endnu en stor fordel med en minilæsser er størrelsen. Som navnet så fint selv implicerer, så er det en læsser i mini udgave. Den har altså mulighed for at komme steder, hvor de store maskiner ikke altid har mulighed for.

Hvad skal jeg kigge efter inden jeg køber en minilæsser?

Løftehøjde

Der kan ikke vejledes specifikt om, hvad løftehøjde der er relevant for dig. Det kommer an på, hvad minilæsseren skal bruges til. Men vigtigst er, at gøre klart hvad den skal bruges til og derefter vælge højde ud fra det. Oftest kan du vælge en løftehøjde mellem 1,4 meter og 3,5 meter.

Løftekapacitet

Ligesom højden som bør vurderes efter, hvilket arbejde den skal bruges til, så gør det sig også gældende for løftekapaciteten. Denne del fortæller, hvor meget minilæsseren vil kunne løfte. Alt efter hvor stor en løftekapacitet, du vælger, vil det have en indflydelse på, hvor stor rummet på minilæsseren er. Jo større det er, jo mere vil den også kunne løfte på én gang.

Motorstyrken

Motorstyrken hænger oftest sammen med både løftekapaciteten og løftehøjden. For at kunne løfte meget og højt, vil en kraftig og effektiv motor være nødvendig.

Snak med en ekspert

Inden du køber en minilæsser, kan det være en gode ide at blive vejledt af en ekspert. De vil kunne give dig konkrete svar og kan også tilbyde en brugt minilæsser, som har en bedre pris.

 

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her