Padel er en ny sportsgren, som virkelig har ramt Danmark med storm i løbet af de sidste par år. Der bliver bygget baner til Padel flere steder i Danmark. Men hvad er Padel egentlig? Det kommer vi ind på her.

Padel sporten blev opfundet af Enrique Corcuera i Mexico. Det skete i slutning af 60’erne efter sport blev udvidet til de latinamerikanske lande og Spanien startede det med at blive mere populært i USA og Europa.

I Spanien er Padel blevet en af de mest populære sportsgrene i Spanien. Man anslår faktisk at padel er blevet den næstestørste sportsgren i Spanien efter fodbold. Hvis vi kigger lidt mere i de nordiske lande, så er Sverige ved at være rigtige glade for Padel. De har fået opført næsten 300 baner, hvor der er mulighed for at spille Padel.

Sportsgrenen har som udgangspunkt to hold med to spillere på hvert hold. Selve Padelbanen er 10 x 20 meter. Banen består af glas og trådnet samt et underlag af kunstgræs og sand. Boldene minder meget om tennisbolde, men er en smule blødere, og battet har en hård overflade og gør ikke brug af strenge.

Padel gør brug af samme pointsystemet, som bruges i tennis, hvor man spiller bedst ud af tre sæt. Hvert point starter med at en af spillerne server. Her har man ret til én førsteserv, hvis man fejler med denne. Får man muligheden for én andenserv. I forhold til tennis server man med et underhåndsserv. I Padel gør banen konstruktion det dog utroligt svært at afslutte duellerne. Det gør at spillet er nybegynder venligt og meget let at lære.

Når bolden skydes over nettet skal bolden ramme jorden én gang før den rammer bagvæggen. Bolden må gerne ramme bagvæggene flere gang men man må aldrig slå til bolden 2 gange i træk og den må heller ikke ramme jorden mere end 1 gang på samme side af nettet. Man må heller ikke returnere bolden tilbage til modstanderen før bolden er kommet over på din side af selve netkanten.

 

 

 

 

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her