CNC står for Computer Numerical Control, men forkortes CNC i daglig tale. Nu når vi har fået det på plads, hvad det står for, hvad gør det så egentligt? CNC bruges i forbindelse med produktionsmaskiner, som kan fremstille mange forskellige komplekse, men samtidig helt ensartede dele i plast. Dette bliver gjort ifm. produktionsmaskiner. Maskinen gør hele arbejdet, da den via en computer er lavet til at gøre specifikke ting. Den er altså forprogrammeret til eksakte sekvenser og deraf kommer det helt præcise og ensartede arbejde.

CNC drejning

CNC drejning foregår via en CNC drejebænk, som fungerer via dens roterende værktøjer. De fleste specialister inden for CNC vil kunne tilpasse sig flere brancher og har ofte erfaring med alt fra offshore- til levnedsmiddel industrien. Nogle af de helt typiske ting som en CNC drejning vil kunne håndtere, er blandt andet; Forskellige maskindele, hjul og kronhjul i forskellige størrelser, stempler, reservedele, rør og meget mere. Som de foregående ord giver udtryk for, så er CNC drejning oftest i forbindelse med drejede emner. CNC drejning giver nemlig mulighed for, at kunne lave drejede og runde materiale-dele i højeste kvalitet – også hvis det er komplekse opgaver.

CNC fræsning

Tales der om CNC fræsning, nævnes der oftest også 3 og 5 aksede. Det tallene har af betydning, henviser til, de forskellige retninger som skæretøjet kan bevæge sig i. Her er der altså tale om 3 og 5. Dette vil altså have en stor betydning for plasten, der skal fræses. Når der er tale om CNC fræsning, skal der tages højde for målene også. Målene kan altså ikke være uendelige og maksimal emnestørrelse er derfor; L 3600 mm x B 2000 mm x 600 mm i højden.

Det skal du være opmærksom på

Når du er på udkig efter en virksomhed med speciale inden for CNC, skal du først og fremmest sikrer dig, at de laver det inden for materialer, som du skal bruge. Det kan variere fra virksomhed til virksomhed, hvad de specialiserer sig i. Udover det, skal du aldrig gå på kompromis indenfor kvalitet. Det er præcisionsarbejde, og bliver der gået på kompromis med kvalitet, så mærker du det med det samme. Undersøg derfor at producenten kører skarp kvalitetskontrol og gerne har en decideret kvalitetsafdeling til det. På den måde sikrer du, at du får den bedste kvalitet på markedet.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her