De seneste par år er der kommet ekstra fokus på at være så miljøvenlig som muligt. Det har blandt andet været i forbindelse med madspild, rent vand, mindre CO2 udslip og meget andet. Der går ikke en dag uden, at vi kan læse om det i aviserne, på sociale medier eller høre om det i nyhederne og med god grund. For når vi ser på tallene for det og hvordan de stiger, samtidig med at verdenen er påvirket af det alle steder – ja, så skal der gøres noget.
Men det er også forståeligt, at det kan virke overvældende, hvor man skal starte, hvordan man går i gang og hvad man egentlig kan gøre?

En af mange måder at hjælpe på

Et af fokusområderne i forhold til at være så miljøvenligt som muligt og skåne naturen, er via spildevand. Vores spildevand forurener og specielt mikroplastik er et problem i samme forbindelse. Med et pilerensningsanlæg kan du både minimere spildevand og samtidig sørge for, at der ikke bliver udledt mikroplaster, patogener eller medicinrester ud i naturen.

Hvordan får jeg et pilerensningsanlæg?

Selvom at et pilerensningsanlæg lyder helt fantastisk, hvilket det også er, så er det ikke bare lige sådan at få. Det er heller ikke noget, man bare lige render ned i den lokale og køber. Der er 4 faser, du skal igennem, før du er i mål.

Først og fremmest er det en god ide at tage kontakt til en virksomhed, der specialiserer sig indenfor pilerensningsanlæg. Her vil de kunne vejlede dig angående de andre faser, hvad du skal være opmærksom omkring og om det overhovedet er muligt for dig. Når du så har haft en snak med dem, og fået grønt lys fra dem samt underskrevet en kontrakt. Er det til næste fase.

Anden fase er at ansøge om tilladelse hos din kommune. Det kan altså godt være, at du har fået grønt lys fra specialisterne, men kommunen skal give dig grønt lys også, før noget som helst kan gå i gang. Når denne fase forhåbentligt er godkendt af kommunen, er det videre til tredje fase.

Denne fase handler om opførelsen af din pilerensningsanlæg. Det er den spændende del, hvor der sker ting. Som udgangspunkt kan et sådanne anlæg plantes året rundt, så længe jorden er frostfri. De fleste projekter af denne slags tager 2-4 dage.

Sidste fase efter opførelsen af anlægget, skal piletræerne plantes. Disse er essentielle for hele anlægget. Når de er plantet, kan anlægget forbindes til kloakken.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her