Til trods for en lovgivning der gør, at du ikke blot kan fiske, hvor det lyster, så er det alligevel en aktivitet, som mange danskere elsker. Men det er også en aktivitet, hvor det kræver noget viden om de forskellige produkter for at få den bedst tænkelig oplevelse ud af det. Men det kan være en jungle at finde rundt i. Til at starte med kommer det an på, hvilken type fisk du er ude efter. Der er nemlig forskel på fiskestænger til ørredfiskeri eller til karpe eller stør. 

Det skal du se på, når du er på udkig efter fiskestænger

Forskellige typer af fiskestænger 

Alt efter hvad du foretrækker, og hvor du har tænkt dig at fiske, ser det værd at være opmærksom på dit valg af fiskestang. Der findes blandt andet UI fiskestænger – her går det ud på, at den skal være så let som muligt. Et kast har her en vægt på omkring 0-7 gram. eN Bombarda stang er også at finde blandt populære fiskestænger. Den kendetegnes oftest ved at være over 3 meter lang. Disse fiskestænger er oplagte til ørredfiskeri. Til karpe og stør ser man bait and wait fiskestænger brugt. Du finder dem i længder af 12-13 fods og med en tungere kastevægt end ovenstående. Skal du i stedet fange karper i søen, og bevæger dig en del rundt – så er det stalker fiskestænger, der er din løsning. 

Så alt efter, hvad dine ønsker og mål er med din fiskning, bør du vælge din fiskestang ud fra det. Det er selvfølgelig muligt at fiske med fiskestænger, der ikke er 100% egnet til din form for fiskning – og du kan sagtens få noget på krogen også. Men med en fiskestang tilpasset dit behov, øger du chancer væsentligt for mere fangst – og det bliver automatisk også sjovere at fiske. 

Kastevægt og aktionen?

Det er vægten på din fiskestang under et kast, og hvor meget din fiskestang kan bøjes, når du fisker. Begge er ideelle ting at kende til, for at du får en fiskestang, der matcher din teknik, dine behov og de steder, hvor du fisker. Med en blød stang kan du f.eks. kaste ekstra langt! Dette er specielt optimalt, når du er på havet eller kysten og fiske. Så der er altså rigeligt af muligheder, så snart du finder ud af, hvad der passer allerbedst til dig og din teknik. 

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her