Der kommer et tidspunkt, hvor din bil højst sandsynlig har set sine dages ende. Det sker før eller siden, og der er ingen måde at stoppe på det og så skal din bil altså udskiftes med en ny. Der er sommetider, hvor vi enten har haft bilen i lang tid eller måske vi i tidernes morgen købte den brugt, og vi vidste allerede der, at der kun ville være nogle år tilbage. Men det behøver ikke kun være en sørgmodig ting, for du kan nemlig få en skrotpræmie for din bil!

Sådan får du en skrotpræmie

Det er dit eget ansvar at indse, hvornår din bil ikke er forsvarlig at køre i. Det kan være, at den ikke er gået igennem senest syn og heller ikke kommer til det – så er det dit ansvar at sørge for, at den bliver “fjernet” fra vejen. Det kan også være af andre grunde, at du tænker, at nu er tiden inde, da det ikke længere er forsvarligt at køre på de danske veje. 

Det kan variere fra autoophugger til autoophugger, hvordan processen er. De fleste steder kan de hjælpe dig med at afmelde den, men det er i sidste ende dit ansvar at sørge for, at det sker. Samtidig kan du regne med, at der vil blive pålagt nogle gebyrer, hvis de skal gøre det for dig. Sørg derfor selv for at afmelde din bil og nummerplade. Du kan enten gøre dette online eller selv møde fysisk op ved en autoophugger.  

Det kan du få i skrotpræmie 

Hvilken skrotpræmie som du kan få udbetalt afhænger af en håndfuld blandede faktorer. Er dit køretøj f.eks. indrettet til befordring af mere end 9 personer, og det er inklusiv føreren af bilen, så kan du ikke få udbetalt skrotpræmie. 

Dette gør sig også gældende, hvis bilens totalvægt er på mere end 3500 kg. Overstiger den det, så modtager du ikke en skrotpræmie. 

Er din bil, hvad end det er benzin eller diesel, indregistreret efter 1. januar 2006, så får du en skrotpræmie udbetalt på 2200 kr. 

Er du i tvivl og vil gerne høre nøjagtigt, hvad din bil hører under, så bør du tage fat i din nærmeste autoophugger, som vil kunne vejlede dig helt præcist og hjælpe med alt nødvendigt. Nogle autoophuggere tilbyder også at hente din bil, hvis de er i nærområdet og det er nødvendigt. 

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her